Publicat de: Administrator | Aprilie 2, 2008

Atenţie: moonişti se dezvoltă în Republica Moldova ascuzîndu-ze după denumirile organizaţiilor

Azi diavolul lucrează prin diverse metode pe care oamenii in neştiinţă le urmează.

De exemplu iată cîte ceva despre moonişti. Sunt date mai anterioare, dar prin acest date veţi vedea şi de cît timp activează în Republica Moldova şi nu se intervine în nici un fel de a împiedica activitatea lor, ba mai mult, tot mai mult studenţi încep să cunoască aceste organizaţii care la început nu se descoperă cine sunt.

Iată cîteva date selectate:

Deja de 12 ani biserica autoproclamatului „mesia” coreean Sung Myung Moon face prozeliti in Republica Moldova. Tineri cu viziuni idealiste sau romantice dar fara discernamant care se incred orbeste in „Parintii Adevarati” ajung sa-i respinga pe cei din a caror dragoste s-au nascut alegand sa traiasca in „matrix”-ul moonist – o lume bizara a inselaciunilor si iluziilor diavolesti in care guverneaza dinastia pretinsului mesia si in care acesti tineri amagiti sunt foarte multumiti sa cerseasca, sa posteasca, sa iubeasca si, in definitiv, sa traiasca – „in numele Parintilor Adevarati”.

Unii dintre ei, fanatizati prin tehnicile de manipulare ale sectarilor moonisti, si-au incheiat activitatea „istorica” de pregatire a Republicii Moldova si a omenirii pentru acceptarea lui Moon ca al doilea Iisus Hristos la spitalele de psihiatrie.
Ca sa va dati seama de proportiile manipularii la care sint supusi acesti tineri va propunem sa cititi urmatorul document – textul juramintulului candidatilor la „cununia” moonista:
„Eu inaintez cererea de cununie, pentru a contribui la realizarea erei Testamentului Incheiat si a construi Imparatia lui Dumnezeu pe pamint slujind reverendului Sun Myung Moon si dnei Hak Ja Han Moon ca unor Parinti Adevarati ai omenirii. Eu accept casatoria internationala si alegerea cuplurilor in baza fotografiilor. Eu promit pastrarea unui devotament vesnic si absolut sotului, respectarea fidelitatii conjugale si a unei atitudini sfinte fata de sexualitate. Eu promit sa nu divortez niciodata. Eu voi lua parte la ceremonia de trei zile doar dupa ce voi obtine o permisiune speciala si voi indeplini misiunea incredintata” (vezi originalul in Anexa 1).
Autoritatile Republicii Moldova au incercat sa puna capat acestei „inchizitii psihologice” realizate asupra cetatenilor ei prin numerosii misionari moonisti, dar s-au poticnit de trei probleme majore: prima – RM nu are juristi si specialisti care ar putea sa demonstreze prejudiciul manipularii psihologice mooniste, a doua – moonismul s-a infiltrat prea adinc in sistemul invatamintului de stat si a treia – prea multa lume s-a hranit si se mai hraneste din „onorariile” generoase ale milionarului coreian.

Biserica moonista, interzisa de ceva vreme in Franta pe motiv ca cei racolati erau impusi de lideri sa-si doneze averea adunarii, se ascunde si actioneaza in Republica Moldova, sub acoperirea a cinci asociatii obstesti: Organizatia Tineretului Studentesc „CARP”, presedinte Mihai Calestru, Federatia Familiilor pentru Unificare si Pace in lume din R. Moldova, cu sediul pe strada Varnav 13, presedinte Sabina Gorceac, Federatia Femeilor pentru Pace in Lume, presedinte Ludmila Bolboceanu, tot ea fiind sefa Directiei pentru Educatie si Promovarea Cadrelor din cadrul Ministerului Educatiei, Asociatia Internationala pentru Educatie, lider Valerian Grau si ultima, inregistrata mai recent, „Serviciul pentru Pace”, presedinte Valeriu Bujac.
Prin intermediul acestor organizatii misionarii moonisti patrund in Republica Moldova si promoveaza interesele sectei, iar prin conturile organizatiilor respective banii moonistilor sunt transferati sub forma de donatii ajungind la liderii chisinaueni ai sectei. Pentru a dovedi ca susnumitele organizatii sunt in cea mai strinsa legatura cu secta moonista prezentam urmatoarele documente.
Extrase din explicatiile liderilor organizatiilor prezentate ex-ministrului Justitiei Ion Morei:

9.10.2001

Vice-presedintele Federatiei Familiilor, Lilia Doroban, domiciliata in Chisinau, str. Botanica Veche 43/1 – 34:

„Federatia Familiei propaga ideile fondatorului nostru d-nul Sun Meun Moon. Aici in Moldova noi organizam conferinte, intalniri, lectii pentru tineri si parinti, profesori. Noi Dorim sa educam la parinti cit si la tineri simtul responsabilitatii, fidelitatii. Deaceea pentru ei se organizeaza seminare lectii pe aceste teme ca „familia – scoala dragostei”, consecintele sexului liber”, „Ce e dragostea adevarata?” si altele. Asa activitati au avut loc in august-septembrie in Chisinau. Festivale a familiei, juramintul de reinoire a dragostei intre sot si sotie. Asa festival a fost organizat in noiembrie 1997, 1998, 1999. a avut loc logodna citorva familii, tineri, la fel familii deja casatorite pentru reinnoirea juramantului”.

Presedintele AIERM, Valerian Griu:

„Fundatia Internationala pentru Educatie a fost innfintata in 1990 din inspiratia si viziunea fondatorilor sai, dr. Sun Myung Moon si dna Hak Ja Han Moon…”

9.10.2001

„Sabina Gorceac; presedintele Federatiei Familiilor pentru Unificare si Pace in Lume:

” Am organizat lectii in raioanele Orhei, Lapusna, Edinet, Hincesti, calarasi, Nisporeni, Criuleni, Straseni…FFUPLM organizeaza Festivalul Mondial al Culturii si Sportului. In anul 1997, 1999, 2000 si 2001 a avut translarea Festivalului in Moldova, la care au participat si perechi din Moldova.”

10.10.2001

Mihail Calestru, presedinte al Organizatiei Tineretului Studentesc „CARP”:

„Fotografia dr. Sun Myung Moon si a dnei Hak Ja Han Moon de pe peretele apartamentului din strada Teatrala, 6, inchiriat pe numele meu dezinteresat, gratis este un semn de respect si apreciere. Dumnealor le apartine ideea initierii acestor organizatii pentru tinerii din diferite tari ale lumii”. Apartamentul este folosit pentru citirea lectiilor.”

17.10.2001

Catre dl Vintu Valeriu, seful sectiei organizatii si partide a Ministerului Justitiei din partea lui Calestru Mihail:

„..Casa de pe adresa Criuleni, 40 este inchiriata si intretinuta de catre Vasile Bolocan. Stapinul acestei case este Sisev Alexandru. O data pe luna in dependenta de binevointa libera a participantilor se organizeaza seminare de 5 sau 7 zile de studiere a Principiului Unificarii si practica de sport…”

Cine este Moon?

Potrivit teologului roman Bogdan Mateiciuc, Sun Myung Moon s-a nascut in 1920 intr-o provincie din actuala Coree de Nord. Cind avea 10 ani, familia lui s-a convertit la o forma penticostala de prezbiterianism, care incuraja vedeniile si alte practici atribuite Duhului Sfant.

In 1936, la varsta de 16 ani, Moon a pretins ca a avut o vedenie in care Iisus Hristos insusi l-a anuntat ca a fost ales de Dumnezeu pentru a duce la capat restaurarea imparatiei lui Dumnezeu pe pamant. Intre 1948 si 1950 a fost intemnitat de catre comunistii nord-coreeni. In 1954, in perioada de saracie si instabilitate politica si economica de dupa Razboiul Coreei (1950-1953), Moon infiinteaza Biserica Unificaãii, cunoscuta oficial ca „Asociatia Sfintului Duh pentru Unificarea Crestinismului Mondial”.

Moon a dezvoltat o invatatura cu totul originala, afirmand ca rostul venirii Fiului lui Dumnezeu pe pamint ar fi fost intemeierea unei familii model, insa ar fi fost impiedicat sa faca aceasta de catre cei care L-au rastignit. Acum ii revenea lui Moon misiunea de a duce la bun sfirsit ceea ce incepuse Mintuitorul. In acest sens, Iisus din Nazareth era Mesia Noului Testament, iar Moon ar fi Mesia „Testamentului (Legamintului) Vesnic”. Secta, care numara astazi aproximativ doua milioane de adepti, il proclama deschis pe Moon ca succesor al lui Iisus Hristos.

Moon si sotia lui afirma ca ei formeaza familia ideala pe pamint, dupa modelul lui Adam si Eva inainte de cadere. Cei doi au mai multi copii, o parte dintre ei infiati. E interesant ca lui Moon i-au trebuit ceva incercari in realizarea familiei perfecte, actuala lui sotie fiind a patra Eva din viata lui !

Incepind din anii 1980, Moon, pozind in anti-comunist infocat, a inceput sa cistige aliati printre grupurile politice conservatoare din SUA, pe care le-a ajutat cu contributii financiare. Activitatile lui politice i-au cistigat un respect de care nu s-a bucurat niciodata in anii 1970, perioada in care grupuri de parinti si fosti membri ai sectei l-au acuzat in mass-media de tehnici de spalare a creierului pentru recrutarea de membri.

Secta promoveaza obedienta absoluta fata de Moon. Membrii trebuie sa se supuna directivelor venite de sus pana in cele mai marunte detalii ale vietii personale, cum ar fi cele legate de alimentatie sau de petrecerea timpului liber. De regula, membrii sunt determinati sa rupa legaturile cu familia, rudele fiind considerate „neiluminate”. Ocazional apar in mass-media relatari despre cununii in masa efectuate de „reverendul” Moon pe stadioane, in cadrul unor ceremonii fastuoase in care el „cununa” simultan sute de cupluri.

Moon desfasoara o intensa activitate mascata prin intermediul unor organisme internationale create de el, care aparent nu au nimic de-a face cu religia, ca de exemplu: Congresul international pentru unitatea oamenilor de stiinta (ICUS), Academia profesorilor pentru pacea mondiala (PWPA), Congresul mondial al mijloacelor de informare in masa (WMC), Fundatia internationala pentru ajutor si prietenie (IRFF). Numarul acestor organizatii ar depasi cifra de 100. Activitatile sunt disimulate, iar secta reuseste sa aduca la congresele lor chiar teologi ortodocsi.

Bogdan Mateiciuc mai scrie ca „teologi” ai Bisericii Unificaãii au conferentiat in doua randuri si la Facultatea de Teologie Ortodoxa din Bucuresti. Aceasta secta ne poate da masura ratacirilor, a blasfemiilor care se aduc lui Dumnezeu de oameni ce pretind a fi crestini si incearca sa „crestineze” si pe altii.

Sa vedem insa ce lucruri pretioase au a ne spune Moon si sotia acestuia Hak Ja Han Moon.

„Muriti, va rog si mergeti in lumea spirituala!”

Extras din cuvintarea co-intemeietorului Federatiei Familiilor pentru Pace in Lume dr. Hak Ja Han Moon „Parintii Adevarati si Familia Adevarata” citita la Chisinau, 16 octombrie 1996:

„… Maria nu l-a ajutat pe Iisus sa se casatoreasca asa cum a dorit el. Chiar s-a opus. Acesta a fost motivul direct pentru care Iisus nu a primit mireasa si nu a putut deveni Parinte Adevarat, iar aceasta l-a fortat sa mearga pe drumul crucii…Din cauza lipsei de incredere in el Iisus nu a putut primi o sotie, nu a putut deveni Parinte Adevarat si nu si-a putut indeplini misiunea…

Domnul celei de-a doua Veniri vine ca saminta a Copilului Adevarat pentru a realiza idealul credintei. Vine pentru a realiza idealul Parintilor Adevarati. Mai mult, Mesia va realiza Familia Adevarata, creind Imparatia Cerului pe pamint. De aceea Casatoria Sfinta Internationala este aceea care stabileste noua linie de singe…”

Extras din adresarea co-intemeietorului Federatiei Familiilor pentru Pace in Lume, Reverendului Sun Myung Moon „In cautarea originii Universului”:

„Dumnezeu doreste un partener de dragoste. Deci acolo unde sotul si sotia devin un tot intreg prin organele lor sexuale, Dumnezeu vrea sa ne apara si sa ne intilneasca…Daca va aflati linga cineva, ce se defecalizeaza, va veti distanta rapid de el. Dar cind mirositi masele fecale proprii, nu observati aceasta. Aceasta este deoarece masele fecale sunt integre cu corpul dvs…

Acum sa descoperim linia de despartire dintre Ceruri si Infern. E undeva prin aer? Unde este? Acesta este organul vostru sexual. Acesta este un lucru serios. Aceasta a rasturnat Cerul si pamintul…Nu puteti respinge Principiul Divin al lui Reverend Moon, care cuprinde chiar si continutul celor mai salbatice visuri ale dvs…Daca va intrebati unde se va duce Reverendul Moon – in ceruri sau in Infern, muriti, va rog, si mergeti in lumea spirituala. Acolo si o veti afla. Daca va simtiti tulburat din cauza cuvintarii mele din asta seara, ati putea sa mergeti si sa comiteti o sinucidere, si veti afla cu adevarat…”

„Indulgentele” lui Moon costa 10.000 de dolari

Moon conduce actualmente un imperiu financiar cladit cu banii si forta de munca a membrilor. El detine companii in Coreea de Sud si in Japonia, unde produce arme pentru guvernul coreean, extract de ginseng si vase de portelan. Din cauza actelor de evaziune fiscala, el a primit interdictie de intrare in unele tari. In 1982 a avut de executat in SUA o condamnare de 18 luni de inchisoare pentru evaziune fiscala.

Moon reuseseste sa amageasca mii de tineri impunindu-I sa cerseasca si sa lucreze pentru el. Ii ameteste cu inventii si povesti religioase pe care cu greu le-ar crede copiii. Prezentam mai jos un fragment din capitolul „Ispasirea prin donatii banesti si restaurarea a trei copii” a discursului lui Moon „Restaurarea si Binecuvintarea”:

„Iisus a venit ca Parintele Adevarat, sau ca Tatal Adevarat, dar Iuda l-a vindut. Fapta lui simbolizeaza tradarea intregii omeniri. In consecinta toti oamenii, ca urmasi ai tradatorilor, i-au tradat pe parintii Adevarati. Si noi trebuie sa contribuim pentru a ispasi „vinzarea” Parintilor Adevarati. (Moon se refera la el si la sotia lui, Hak Ja Han care s-au autoproclamat Parinti Adevarati ai intregii omeniri).

Pentru 30 de arginti un om l-a izgonit pe parintele Adevarat de pe pamint si a stricat cu totul providenta Dumnezeiasca de 1000 de ani. In acest moment Satana a triumfat asupra intregii lumi. Pentru a ne ispasi, noi trebuie sa aducem lui Dumnezeu donatii banesti anuale timp de 4 ani. Suma donatiei fiind exprimata prin numarul 3, simbolizeaza pretul pentru vinzarea tradatoare a Parintelui Adevarat. Perioada de 4 ani simbolizeaza Estul si Vestul, Nordul si Sudul.

In Coreea aceasta inseamna ca noi trebuie sa facem donatii anuale de 3000 won (aproximativ 2543 dolari SUA potrivit cursului din mai 2004) timp de 4 ani (adica in total 10.172 de dolari SUA). Acesti bani trebuie sa fie cistigati cu lacrimi si sudoare. Lucrind ca sa obtineti aceasta suma, trebuie sa va ginditi la voia lui Dumnezeu mai mult decit la propria viata.”

620 dolari – contributii pentru casatorie

In decursul ultimilor ani moonistii au desfasurat la Chisinau mai multe „Blasing”-uri – ceremonii de cununie prin care, dupa cum afirma Moon, omul se altoieste la „arborele parintelui adevarat”. De fapt, „blasing”-ul e doar o doar o metoda vicleana de cistigat bani (vezi anexa 6, 7).

Si barbati si femei depun cereri pentru blesing. Fiecare completeaza anchete la care anexeaza doua fotografii 8×10 cm sau 20×25cm si trimite dosarul Reverendului Moon. Acesta fiind „inspirat” de Dumnezeu alege si formeaza perechi ideale. Vre-o 15 ani in urma Moon facea cunostinta personal cu candidatii la „blasing” – intra intr-o incapere plina cu tineri si conducindu-se de „directive si indicatii de sus” cupla perechi care mai tirziu deveneau sot si sotie.

Dar dupa citeva „dereglari” ale „mecanismului divin” (intimplator a casatorit frati cu surorile lor de singe) Moon a trecut la sistemul de anchete: in aceste documente sunt indicate toate datele pretendentilor si este imposibil sa gresesti. Ultimul timp – pentru a economisi timpul – Moon incredinteaza alegerea „perechilor ideale” colaboratorilor sai din oficiile locale ale sectei. Anterior, pana la „blasing” tinerii erau obligati sa lucreze in beneficiul sectei de la trei la sapte ani, fara a avea relatii sexuale in acest rastimp si sa posteasca sapte zile doar cu apa.

Acum unui candidat ii este suficient sa plateasca „comitetului de binecuvintare” 10 dolari contributie pentru „ispasirea pacatelor” si 300 dolari – pentru ceremonia propriu zisa a „blasing”-ului. In total 620 de dolari de la o pereche. Pentru locuitorii Republicii Moldova sunt prevazute reduceri – plata minimala pentru blasing – 40 de dolari. Dar oricum restul banilor trebuiesc cistigati mai tirziu.

Dosarul sectei Moon

Potrivit sectologului rus Al. Dvorchin, „Biserica Unificarii” sau „Asociatia Sfantului Duh pentru Unificarea Crestinismului Mondial” a fost infiintata de coreeanul Sun Myung Moon si cativa prieteni de-ai lui – ofiteri din securitatea coreeana – care au folosit organizatia in scopuri politice. Biserica Unificarii a devenit foarte populara dupa 1971, an in care Moon a inceput o campanie spectaculoasa de prozelitism in SUA.

In cuvintarile sale exaltate din acea perioada Moon declara ca a avut o vedenie, in care Dumnezeu i-a incredintat misiunea de a continua lucrarea Mantuitorului Hristos pe care Acesta n-a putut-o indeplini pentru ca a fost rastignit. Moon se considera al doilea Mesia sau al treilea Adam, care va duce la indeplinire planul lui Dumnezeu de Unificare a omenirii. Prin nasterea lui si mai ales prin constituirea „Familiei Parintilor Adevarati”, pe care acesta a format-o la 40 de ani casatorindu-se cu fiica de doar 16 ani a unei slujitoarea din casa lui, el afirma ca s-a intrat in Noua Era, in Epoca de Aur, a regenerarii neamului omenesc. „Domnul” si „mesia” acestei epoci este Moon.

Secta promoveaza cultul lui Moon, numindu-l „parinte”, asa cum il numesc si pe Dumnezeu. Moonistii spun ca Biblia nu este completa, ea trebuie intregita cu cartea lui Moon, „Principiile divine”. Moon ajungand proprietarul unor mari intreprinderi, desfasoara o activitate mascata, prin intermediul unor organizme internationale create de el, care aparent nu au nimic de-a face nici cu Biserica nici cu credinta.

In site-urile sectei, Moon repeta obsedant ca l-a cununat pe Iisus Hristos cu o coreanca, iar Satana, pentru greselile comise fata de Dumnezeu si fata de oameni, si-a cerut iertare de la dinsul personal.

Influenta puternica a lui Moon se bazeaza in exclusivitate pe bani, minciuna si dictatura. El a patruns in spatiul ex-sovietic prin intermediul lui Mihail Gorbaciov. Presa moscovita a scris ca, pentru aceasta favoare Moon ar fi platit sume serioase in fondul lui Gorbaciov. Mass media amerciana mentiona intr-un timp, ca Moon ar fi transferat in contul personal al lui George Bush doua milioane de dolari onorariu pentru citeva cuvintari rostite la intruniri mooniste.

Moonismul s-a infiltrat in sistemul de invatamint

Primii misionari moonisti – jurnalistul italian Maurizio Evaristo si ucraineanul Ivan Bugrii – au inceput sa „predice” in Republica Moldova din 1993 organizind seminare pentru studentii de la Universitatea de Stat din Moldova si pentru liceenii de la „Dante Alighieri”. Moonistii cintau la chitara pentru invitatii lor, le prezentau filme artistice interesante si, in sfirsit, le propuneau sa participe la „seminare mai aprofundate de studiere a Principiilor Divine”, seminare care se desfasurau in centre de agrement din Ucraina. Treptat ei si-au facut relatii in Ministerul Invatamintului si, mai tirziu au reusit sa se intilneasca chiar cu Presedintele Republicii, Mircea Snegur.

Activitatea misionarilor moonisti a luat amploare si ei au inceput sa desfasoare seminare la liceul „Gheorghe Asachi”, gimnaziul „Stefan cel Mare”, Scoala de Arte „A. Stircea”, Universitatea tehnica, Universitatea Agrara, Universitatea Pedagogica „Ion Creanga”, Casa Armatei.

In 1997, 1999, 2000 si 2001 moonistii au retrasmis la Chisinau ceremonia Festivalului Mondial al Culturii si Sportului in cadrul careia au fost „binecuvintati” adica „cununati” si tineri moldoveni (vezi anexa 6, 7).

Publicatia „JURNAL de Chisinau” a scris ca in 1999 si 2000, la Chisinau „Noua Eva”, sotia lui Sun Myung Moon, a tinut predici in Palatul Republicii despre principiile morale la circa 600 oameni, printre care sefi si sefi-adjunti din cadrul Directiilor judetene de invatamint si directori de scoli si licee din republica. Seminarul i-a costat pe organizatori, dupa datele oficiale, circa 150 mii de lei, invitatii de onoare fiind cazati in hotelul „Codru” (costul unei camere – 49 de dolari).

Apoi, pe parcursul anului 2001, in majoritatea judetelor RM, inclusiv in municipiul Chisinau, Asociatia Internationala pentru Educatie a desfasurat seminare pentru sefi de Directii, directori de scoli si cadre didactice. Participantii nici nu banuiau ca involuntar au cazut victime ale unor asi in spalarea creierului. Sabina Gorceac, presedintele Federatiei Familiilor pentru Unificare si Pace in Lume, intr-o lamurire oferita Ministerului Justitiei declara ca organizarea seminarelor judetene a fost posibila gratie acordului direct al ex-ministrului Invatamintului, Ilie Vancea, actualmente ambasador extraordinar al R. Moldova in Belarus, care a pus semnatura sa pe documentele in cauza.

160000 de cupluri „reedificate” de moldoveni

In comunicatul de presa prezentat jurnalistilor la 23 mai 1999, in legatura cu vizita dnei Hak Ja Han Moon la Chisinau, se spune ca Federatia Familiilor pentru Unificare si Pace in lume a fost infiintata in Republica Moldova in octombrie 1996 „pentru a intari prestigiul familiei in societate la etapa zguduirilor nationale in Moldova contemporana”. Potrivit comunicatului, „in anul 1997 in cadrul Festivalelor Familiei peste 160000 de cupluri conjugale din Moldova si-au reedificat casatoriile, devenind asfel participanti ai Miscarii pentru Familia Adevarata si Iubirea Curata”.

Pentru a intelege cit de cit esenta „reedificarii casatoriei” trebuie sa relatam citeva fapte oarecum comice dar adevarate. Acum citiva ani, in jurul autogarii centrale din Chisinau roiau grupuri de tineri moldoveni care, insotiti de citeva japoneze si coreieni abordau politicos si foarte serios diferite persoane punindu-le aceiasi intrebare ciudata: „Sunteti de acord sa reinoiti juramantul Fidelitatii Conjugale? (vezi textul juramintului in anexa 3)

– Da ce-I asta? – intrebau nedumeriti oamenii, in special acei care in viata lor n-au mai vazut altceva decit plug si sapa si care de foarte putine ori au fost tratati cu amabilitate, aceasta fiind pentru ei ceva ce tine de domeniul siropoaselor filme mexicane cu care ii imblinzeste periodic canalul national de televiziune Moldova 1.

– Asta inseamna ca Dvs. va dati acordul sa fiti soti si sotie pentru eternitate si sa nu divortati niciodata.

– Cum adica?

– Adica sa va dati cuvantul ca nu veti schimba sotia niciodata, – urma explicatia populara.

Daca interlocutorul accepta sau mai ezita nestiind ce sa faca, tinerii moonisti il asaltau mai departe si-I propuneau sa intareasca juramintul cinstind un pahar de vin. De multe ori oamenii acceptau sa cinsteasca un paharel „pentru reinnoirea vietii conjugale” doar pentru ca nu puteau sa refuze o propunere facuta cu atita delicatete sau pentru a nu parea adulterini deshamati in ochii ingusti ai unor asiatici cumsecade. Dupa care mergeau fericiti acasa ca sa povesteasca vecinilor despre cum au „baut la gara cu o japoneza”. Mai tirziu familiile acestor tarani au incaput in statisticile moonistilor drept „cupluri cu casatoriile reedificate”.

Moonistii viseaza preluarea puterii in RM

Inca in 1990 moonistii declarau: „Dupa caderea imperiului Roman, crestinii au mostenit puterea in stat. Acum devine clar ca, daca membrii organizatiei noastre, pe langa desavarsirea morala pe care o dobandesc prin ascultarea de cuviosul Moon, vor progresa in domeniul profesional, posibilitatile noastre in Europa de Rasarit vor fi nelimitate. Cineva trebuie sa mosteneasca puterea statala in imperiul comunist care se destrama. Astfel ca trebuie sa privim cu optimism spre anii 90” (Unification News, Jenuary, 1990).

Iar in 1992, chiar Moon mentiona: „Acum in trei din 15 republici ale fostei URSS se intensifica miscarea pentru acordarea „religiei unificarii” statutului de religie de stat” (Ìóí. Ó÷åáíèê ìèðà ai añåì ìèðå. Ïiÿaëåíèå èñòèííûõ ðiäèòåëåé è èäåàëüíié ñåìüè. Nu este indicat locul si anul editiei, p. 50).

Potrivit informatiilor unor fosti moonisti moldoveni care au parasit secta – Vladimir Gritco, Sergiu Kirsanov s.a. – in cercurile mooniste se accentua mereu ca, una dintre cele trei republici ex-sovietice, despre care pomenea Moon, este Moldova. Moon le-a promis adeptilor sai moldoveni ca va face investitii serioase in economia Moldovei, daca acestia vor reusi sa racoleze in „armata” lui cat mai multi moldoveni.

A fost stabilit chiar si un plan, potrivit caruia moonistii din Moldova trebuiau sa atraga in secta un anumit numar de oameni. Acestia au muncit cu mare ardoare si viclenie pentru a realiza acest plan reusind pina la urma sa deschida la Academia de Stiinte un birou de consultatii matrimoniale. Angajata acestui birou Elena Guzun a declarat reporterului publicatiei „Luceafarul” ca este gata „sa-si dea viata pentru Moon”.

Un raspund pe potriva indemnului idolului lor care spunea: „Voi constituiti o mare armata de slujitori ai lui Dumnezeu. Vointa mea e lege pentru fiecare dintre voi. Eu nu am pacate. Lepadati-va de satana si adorati-l pe salvatorul Moon, care a venit catre voi. Sporiti randurile membrilor clanului nostru. Bucurati-va de binecuvantarea mea…”

Moon isi cauta adepti dintre politicieni si oameni influenti de la Chisinau

Pentru aducerea la implinire a planurilor moonistii isi pregatesc structurile necesare. Se stie ca Moon are un serviciu de securitate, compus din fosti agenti ai serviciilor secrete din diferite tari, mercenari s.a. Aceasta structura secreta a avut un rol important in planul de distrugere a URSS, probabil ca au anumite planuri si pentru Moldova.

Deocamdata moonistilor moldoveni li se pune la dispozitie incepand cu teatrul „Mihai Eminescu” si terminand cu Palatul Republicii, iar adeptii lui Moon sunt adusi la Chisinau cu trenuri si autobuse speciale. Reprezentantii puterii nici gand nu au, cel putin sa ascunda de ochii lumii entuziasmul cu care ii sustin pe moonisti.

In 2002 seful sectiei partide si organizatii obstesti, Valeriu Vintu a dispus efectuarea unor controale la mai multe organizatii, inclusive CARP si Federatia Familiilor pentru Unificare si Pace in Lume. Drept motive pentru aceste controale au servit reclamatiile mai multor parinti si ale unor fosti membri ai ONG-urilor mooniste, precum si cererea Serviciului de Informatii si Securitate de a verifica legalitatea activitati acestor organizatii.

Potrivit lui Valeriu Vintu, citat de „Argumenti i Facti – Moldova” revizorii de la Ministerul Justitiei au ramas socati de cele vazute: „intr-o singura camera dormeau direct pe podea zeci de tineri, nespalati si slabi”, iar pe peretii era „un portret mare a Reverendului Sun Myung Moon”.
Ministerul Justitiei a intentat proces organizatiei CARP in baza reclamatiilor facute de victimele sectei si de catre parintii unor membri ale acesteia. Motivul juridic pentru care Ministerul Justitiei a cerut lichidarea CARP-ului a fost faptul demonstrat deja ca liderii acesteia dirijeaza practicarea unei credinte religioase, fara autorizarea necesara pentru astfel de practici.

Vorbind simplu statutul de ONG al CARP-ul nu-i permite desfasurarea unor activitati religioase, pentru care e nevoie de autorizatie de la Serviciul de Stat pentru problemele Cultelor. Adevarul e ca prin 1995 moonistii au incercat sa inregistreze CARP-ul la serviciul respectiv, dar Guvernul a respins cererea lor din mai multe motive, inclusiv pentru proasta faima a liderului sectei, Sun Miyng Moon, care are la activ cateva detentii pe motive de imoralitate (practica relatii sexuale cu credincioasele din grupul lui religios) si evaziune fiscala.

„Lichidarea crestinismului este scopul principal al moonistilor”.

Declaratiile martorilor facute la proces,

Aliona Panus: „M-au oprit in strada citiva tineri care s-au prezentat drept membri CARP. Mi-au vorbit despre lipsa de principii morale in societate si m-au invitat la o lectie despre fericire. Acesti oameni au produs asupra mea o impresie buna. M-am imprietenit cu ei si mi-au propus sa traiesc in apartamentul lor, impreuna cu alte fete din organizatie. In fiecare zi ascultam lectii despre principiile religioase ale moonismului.

Aveam un regim foarte aspru: la 5.30 – desteptarea, la 6.00 – rugaciunea de dimineata in apartamentul din stradela Teatrala. Dupa prinz mergeam pe strazi si invitam oameni la lectii in „CARP”. Iar seara trebuia sa vindem in baruri si restaurante la preturi de trei ori mai mari trandafiri cumparati la piata. Noaptea – citirea obligatorie a textelor din cartea lui Moon „Principiul Divin”.

Mi s-a explicat ca Moon si sotia lui sunt parintii nostri adevarati si, deaceea eu trebuie sa le slujesc lor cu smerenie. Mi-au mai spus ca fostii mei parinti si prietenii sunt posedati de diavol si eu trebuie sa ma indepartez de ei. Supraoboseala fizica si emotionala permanenta nu-mi permiteau sa-mi apreciez corect faptele. Fratii si surorile din „CARP” invatau limba coreeana. Lectorii moonisti afirmau ca anume coreeana va deveni in viitor limba de comunicare internationala si ca limba moldoveneasca nu are viitor.”

Serghei Kirsanov: „Dormeam doar 4 ore in sutca. Cind intrebam, de ce asa de putin, ni se raspundea ca „parintele nostru adevarat” Sun Myung Moon doarme si mai putin – doar doua ore – si ca noi trebuie sa tindem catre acest ideal. Noaptea o consacram citirii „Principiului Divin”. Mi s-a explicat ca toate bunurile materiale de pe pamint se afla in miinile Satanei, iar noi trebuie sa le stringem si sa le transmitem lui Moon.

Toti banii pe care reuseam sa-i cistigam cersind si vinzind la preturi exagerate trebuia sa-i oferim idolului Moon, respectind un ritual special: faceam treui inchinaciuni, ne rugam si puneam banii linga fotografia Reverendului Moon.”

Serghei Kirsanov a relatat instantei judecatoresti ca in indatoririle lui ca membru al CARP-ului intra acumularea informatiilor despre politicienii si conducatorii moldoveni. Toate informatiile stocate erau transmise prin filiala moscovita a sectei in Coreea.

Kirsanov a dezvaluit la judecata si despre vizita la Chisinau a sotiei lui Moon – Han Ja Han. Potrivit lui, la sedinta secreta a filialei chisinauene a sectei „Mama Adevarata a omenirii” a declarat ca crestinismul este o religie gresita si el trebuie lichidat. In viziunea acesteia, „Lichidarea crestinismului este scopul principal al moonistilor”.

Cu toate acestea, Judecatoria sectorului Centru a suspendat pe o perioada nedeterminata procesul intentat de Ministerul Justitiei sectei mooniste CARP. Judecatorul Angela Prunici a decis ca instanta nu are suficiente probe pentru demonstra culpabilitatea moonistilor. Procesul a durat mai mult de un an, iar in dercursul lui acuzatii au recunoscut in fata reprezentantului Ministerului Justitiei ca unii dintre membri CARP-ului au practicat cultul religios moonist.

Moonistii au declarat ca liderii CARP-ului sunt gata sa se detaseze de orice activitate religioasa si sa se ocupe in continuare „de promovarea valorilor sanatoase si combaterea viciile sociale”, daca Ministerul Justitiei ar accepta sa le permita sa activeze mai departe. In timp ce organele de stat dibuiesc probe suplimentare moonistii continua propaganda.

Daca cineva si-ar face timp sa analizeze minutios depozitiile martorilor de la proces si activitatea curenta a prozelitilor moonisti ar gasi dovezi suficiente pentru a demonstra caracterul profund distructiv si antinational al practicilor mooniste care tintesc nu doar in crestinismul ortodox dar si in securitatea cetatenilor si a statului Republica Moldova. Dar cum am mai spus, prea multi se hranesc sau calatoresc din onorariile autoproclamatului Mesia.

Istoria unui fost moonist – Sergiu Kirsanov

„Am ales sa ma fac monist desi eram un ateu convins si am ramas necredincios tot timpul cit am fost in secta. M-a atras puritatea unor oameni din biserica moonista si faptul ca acolo se adunau tineri cu valori morale inalte. A mai fost un motiv important pentru a intra in Biserica unificarii: totdeauna am fost nemultumit de criza spirituala a societatii.

Moonistii mi-au declarat ferm ca impreuna putem construe o societate armonioasa si eu am inghitit nada. Am lasat facultatea si m-am dus la Moscova sa string fonduri pentru secta. In metropola rusa am vazut adevarata fata a moonistilor. Am inseles ca liderii moonisti mint, mai ales cind se afla in joc bani.

La Moscova cea mai mare parte a timpului cerseam sau vindeam tablouri prin hoteluri de lux, pe strazi sau in metro. Multi dintre noi erau retinuti la militie si deseori dormeau la sector, fiindca nu puteau achita amenda. Moonistii ne citeau instructiuni exacte pentru astfel de situatii. Ne spuneau ca a da acesti bani fortelor de ordine este ca si cum i-ai da acesti bani lui Satan.

„Moon cerea sa-mi bat viitoarea sotie cu bita”

Mai tirziu am fost casatorit cu o domnisoara din Minsk, Natasa. Moonistii numesc acest lucru „binecuvintare”. Pina a o cunoaste am completat o ancheta si le-am trimis la Moscova. Sectarii spuneau ca insusi Moon allege viitoarele perechi folosindu-si capacitatile paranormale. Eu insa stiam ca datele noastre sunt analizate de computer si tot compiuterul ne alege sotiile, pentru ca raspunsurile la anchete se intorceau prea repede inapoi. Si apoi era imposibil ca Moon sa se fi aflat la Moscova in acea perioada.

Dupa cum am mai spus mie mi-a revenit Natasa. A urmat ceremonia de binecuvintare. Ne-au dat sa bem un vin despre care ni se spunea ca este sfintit, fiindca a fost facut dupa o metoda speciala, care I s-a descoperit lui Moon printr-o revelatie divina. Ne mai spuneau ca Moon se roaga zi si noapte asupra vinului si ca dupa aceste rugaciuni vinul capata puterea de a sterge pacatul originar. Dupa gust insa am constatat ca vinul despre care ne-au povestit atitea era unul obinuit – cabernet ordinar.

Mi-am amintit mai apoi ca, in ajun, liderii nostri moonisti cumparase vin la piasa Centrala. Dupa ce „ne-am curatat de pacatul originar cu vin sfintit” am fost nevoiti sa trecem printr-o procedura si mai stupida. Fiecare dintre soti trebuia sa-si croasca partenerul cu o bita la fund. Trebuia sa lovesti de trei ori din toata puterea, altfel „instrumental” trecea in miinile unui lider monist care lovea din rasputeri fara jale. N-am prea inteles rostul acestor batai. Probabil, Moon vroia sa-I demonstram supunere dobitoceasca prin aceasta ceremonie prosteasca.

„Ne-am despartit pentru ca n-am consimtit sa rezolvam impreuna problemele omenirii”

La inceput relatia mea cu Natasa era sustinuta de o euforie mistica. Eram curios sa vad cu ce fel de om m-a legat moon. Mai apoi au aparut probleme din cauza ca nun e cunosteam deloc. Natasa mi s-a destainuit din start ca este foarte bucuroasa ca, cel putin nu sunt invalid si nu am alt handicap. Cind am inceput sa ne vedem mai des, intre noi a aparut un sentiment de antipatie. Nu simteam nimic unul pentru altul, in plus Natasa obisnuia sa ma cicaleasca cu fraze goale invatate de la moonisti.

Ma impuneam s-o inteleg dar relatia noastra devenea imposibila. Cind i-am spus ca sunt decis s-o rup cu biserica moonista ea mi-a raspuns ca trebuie sa hotarim problemele omenirii mai intii, iar mai apoi sa ne gindim la cele personale. Am intrebat-o care sunt problemele globale ale omenirii si n-a fost in stare sa raspunda. Asta fiindca o buna parte din membri sectei opereaza cu fraze stereotip, de o noblete exagerata, care le sunt implantate la seminare sau in discutiile particulare cu liderii moonisti.

Pina la urma Natasa mi-a spus ca, daca plec din biserica, ea va merge la binecuvintare a doua oara, pentru a se casatori cu altcineva dintre membri. I-au dorit succes si ne-am despartit.””

Sursa: http://chisinau.novopress.info/?p=26

Despre faptul cum se răspîndesc ei puteţi accesa aici, doar că este în engleză.

Reclame

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s

Categorii

%d blogeri au apreciat asta: